0

Polsbandjes

Bent u op zoek naar advies over polsbandjes? Hieronder staan een aantal vraagstukken waar onze klanten vaak tegenaan lopen. Indien u liever persoonlijk advies wilt, gericht op uw situatie, neem dan contact met ons op via verkoop@euro-events.nl

Welk soort polsbandje moet ik kiezen?
Hoe kan ik het uitgeven van alcohol reguleren? Hoe gebruik ik alcoholbandjes?

Om te voorkomen dat bezoekers onder de 18 jaar alcohol consumeren op uw evenement of op uw horecalocatie, kunt u gebruik maken van alcoholbandjes. Dit zijn polsbandjes die u enkel geeft aan de personen die wel alcohol mogen kopen. Hiervoor kunt u standaardpolsbandjes gebruiken met een 18+ opdruk erop. Natuurlijk kunt u ook eigen polsbandjes laten drukken hiervoor met een 18+ opdruk en uw eigen logo. Indien u hiervoor kiest is de mogelijkheid tot fraude een stuk lager.  De standaard alcoholbandjes zijn namelijk voor iedereen te koop op onze website. U kunt de standaardalcoholbandjes echter fraudebestendiger maken door continu te wisselen van kleur zodat de bezoeker niet weet welke kleur op welk moment gebruikt wordt.  Dit is natuurlijk niet mogelijk / nodig bij een eenmalig evenement. 

Hoe voorkom ik fraude met mijn polsbandjes?

Fraude met polsbandjes wilt u natuurlijk voorkomen. U kunt dit doen door te kiezen voor een polsbandje met een hoge security rate, welke aangeeft hoe fraudebestendig de sluiting van uw polsbandje is.  In onderstaande tabel kunt u de security rates van alle verschillende polsbandjes op een rij zien. 

Naast de sluiting kunt u ook middels de opdruk werken aan een hogere fraudebestendigheid.  Zo kunt u uw Tyvek, EE- en PDC-polsbandjes laten bedrukken met een glow-in-the-dark of Neon opdruk. De glow-in-the-dark opdruk licht op in het donker.  De Neon opdruk is een extra felle opdruk, welke onder een blacklight lamp nog eens oplicht.  Met deze speciale opdrukken is het namaken van polsbandjes een stuk lastiger en bovendien prijziger.

Bovendien adviseren wij onze klant altijd om polsbandjes niet bij een uitnodiging per post te versturen. Ten eerste omdat de clipsluitingen van EE-,  PDC- polsbandjes vaak beschadigen in de post. Ten tweede omdat Tyvek Polsbandjes erg snel te bestellen en dus na te maken zijn (bij een andere leverancier).  Laat bovendien nooit voorafgaand aan uw evenement uw polsbandjes aan anderen zien. Polsbandjes kunnen relatief snel gemaakt en dus ook nagemaakt worden. 

 

Type polsbandje Gebruiksduur Security Rate
Tyvek polsbandjes Eén dag of avond 3 sterren
EE-polsbandjes Eén tot meerdere dagen 4 sterren
PDC-polsbandjes Eén tot meerdere dagen 4 sterren
Siliconen polsbandjes Eén dag tot zeer langdurig Overdraagbaar, dus niet geschikt als controlemiddel

Kan de opdruk op mijn Tyvek polsbandje niet in het midden gedrukt worden?

De opdruk bij een Tyvek polsbandje staat bewust vlak naast de plakstrip. Op deze manier wordt de opdruk niet overplakt bij het sluiten van het polsbandje. Het is dus niet verstandig om de tekst meer te centreren. De opdruk is dan niet of maar voor een deel zichtbaar.

Ik wil een polsbandje opsturen als uitnodiging, kan dat?

Ons advies is om polsbandjes niet te gebruiken als uitnodiging. De klipsluiting van EE bandjes gaan snel kapot door de sorteermachines bij de post. Daarnaast kan Tyvek en EE zo snel geproduceerd worden dat deze heel makkelijk snel nagemaakt kunnen worden, eventueel bij een andere leverancier zodat wij het niet kunnen controleren.

Welke polsbandjes zijn geschikt voor kinderen?

Wij hebben diverse polsbandjes geschikt voor kinderen. Wij hebben de speciale kinderbandjes met een beschrijfbaar oppervlak. Onze reguliere Tyvek, EE of PDC bandjes kunnen ook bij kinderen omgedaan worden. Tyvek is met balpen te beschrijven. Indien het Tyvek bandje erg groot is voor de kinderen kan er een stuk afgeknipt worden. Een EE of PDC bandje heeft wel een erg groot oppervlak voor een kinderpolsje, echter kan ook hier eventueel een stuk afgeknipt worden.
Wij hebben ook siliconen bandjes in diverse maten. Hieronder hebben wij ook een Small bandje, deze is geschikt voor iets oudere kinderen. U kunt bij ons een sample opvragen om zo het bandje te kunnen passen.

Wat is het verschil tussen EE en PDC polsbandjes?

Beide bandjes lijken erg veel op elkaar. De PDC polsbandjes zijn echter gemaakt van een ander materiaal, waardoor PDC iets comfortabeler draagt dan de EE polsbandjes. De EE polsbandjes hebben wij in twee modellen, PDC in één model.

Wat is het verschil tussen Tyvek polsbandjes en plastic polsbandjes?

Het verschil tussen deze polsbandjes zit natuurlijk in het materiaal. Tyvek polsbandjes zijn gemaakt van een dicht geweven type kunststof. Het materiaal lijkt op papier, maar het is veel sterker, niet zomaar af te scheuren en waterbestendig. De Tyvek polsbandjes zijn licht en comfortabel te dragen. Het is een neutraal materiaal dat geen allergische reacties veroorzaakt. Plastic polsbandjes zijn bij Euro Events verkrijgbaar in 2 varianten: EE-polsbandjes en PDC-polsbandjes. Deze zijn beiden van plastic maar wel van een verschillend type. De PDC polsbandjes zijn iets dunner en comfortabeler om te dragen dan de EE-polsbandjes.

Een ander verschil tussen Tyvek en plastic zit in in de sluiting. Waar Tyvek sluit met een plakstrip, sluiten plastic polsbandjes met een clipsluiting. Beide soorten sluitingen kunnen niet open gemaakt worden zonder het bandje te beschadigen, de polsbandjes zijn dus niet overdraagbaar. 

Hoe groot kan de opdruk op mijn polsbandje zijn?

Bijna al onze polsbandjes zijn bedrukbaar met een eigen tekst/logo. Het formaat van het drukvenster verschilt echter per type polsbandje. Bij het kiezen van uw polsbandje kunt u hier dus rekening mee houden.  Zie hieronder een overzicht van alle drukformaten op een rij. 

 

Type Polsbandje Formaat drukvenster
Tyvek polsbandjes 19 mm breed 100 x 15 mm
Tyvek polsbandjes 25 mm breed 100 x 20 mm
PDC-polsbandjes standaard 50 x 20 mm
PDC-polsbandje metallic 75 x 12,5 mm
PDC-polsbandje transparant 100 x 12,5 mm
EE-polsbandje smal 80 x 10 mm
EE-polsbandje breed 50 x 20 mm