Duurzame spaaractie Tilburgse Kermis en Albert Heijn XL

Van aardappel naar consumptiemunt

Eén van de best bezochte evenementen van Nederland is de Tilburgse Kermis. Al meer dan 450 jaar is deze kermis een begrip voor jong en oud. Met jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers is het de grootste kermis van de Benelux. Een route van vier kilometer met 220 tot 230 attracties zorgt er voor dat het Tilburgse centrum opgelicht wordt door kleurrijke lichtjes en feestelijke muziek.

De Tilburgse Kermis en Albert Heijn XL hebben een kortingsactie opgezet waarbij 100% biologisch afbreekbare munten van Euro Events ingezet zijn. Een duurzame keuze omdat de munten die verloren worden niet schadelijk zijn voor de Tilburgse natuur.

Bedrukking met UV inkt om fraude tegen te gaan

De duurzame munt welke klanten ontvingen was voorzien van het Tilburgse Kermis logo en Albert Heijn logo. Om fraude tegen te gaan is er gekozen voor een ‘Like duimpje’ welke gedrukt is met UV inkt. De UV inkt is net zoals de biomunt 100% biologisch afbreekbaar. Het duimpje licht blauw op wanneer er met een UV lamp (blacklight) overheen geschenen wordt. Elke attractie had een blacklight apparaat om tijdens de inname van munten deze te checken op echtheid. De extra bedrukking met UV licht is een leuke en opvallende toevoeging voor spaar- of kortingsacties.

Duurzame biologisch afbreekbare munt

De biologisch afbreekbare munten van Euro Events worden gemaakt van zetmeel wat gewonnen wordt uit het zetmeel van aardappels. Dit maakt de biomunt dé consumptiemunt voor een duurzamer evenement. Doordat er alleen gebruik gemaakt wordt van natuurlijke materialen zal de biomunt binnen één jaar afgebroken worden door de natuur. Water, lucht en bacteriën zorgen er voor dat er uiteindelijk niks van de munt overblijft.

De biomunten zijn momenteel leverbaar in het wit met vele soorten opdrukkleuren. Ook zilver en goud horen bij de mogelijkheden. Wij werken hard aan de ontwikkeling van de biomunt in meerdere kleuren. Kies er voor om de biomunten de bedrukken met uw logo voor een duidelijke herkenbaarheid. Lees hier meer over de biologische afbreekbare munten of neem contact op met één van onze medewerkers. Zij helpen u graag met het kiezen van een geschikte opdruk.

Wilt u meer weten over de kortingsactie? Bekijk dan hier een filmpje.