Wehls Cross Event

Het Wehls Cross Event is een druk bezocht evenement in Nieuw-Wehl waar (cross)motoren de boventoon voeren. Vroeger stond dit evenement bekend onder de naam Daverijs Cross. Nadat de vorige organisatie er mee stopte, vonden Sander, Niek en Thijs dat zo’n evenement behouden moest blijven voor de regio. Zo richtten zij hun eigen stichting ‘Wehls Cross Event’ op en besloten de organisatie over te nemen. Dit jaar viert het crossevenement haar eerste lustrum en het evenement wordt met het jaar groter. “Ik deed vroeger zelf ook altijd mee aan deze cross, ik keek er elk jaar weer naar uit. En sinds we het evenement zelf organiseren geniet ik op een andere manier van dit evenement. Om een onderscheidend evenement te zijn en blijven proberen we elk jaar weer te vernieuwen”, aldus Thijs den Brundel.

Naast de motorcrossers en liefhebbers, is het ook een evenement dat door veel gezinnen wordt bezocht. Dat vindt Thijs een mooie ontwikkeling. “Het hele weekend draait natuurlijk om de motorcross. Maar wij investeren ook veel in andere zaken. Zo hebben we een grote feesttent met goede muziek, speelattributen voor de kleinsten en sinds dit jaar ook een camping.” Dat wordt ook gewaardeerd door de bezoekers, vrijwilligers, sponsoren en deelnemers. Dat is volgens Thijs belangrijk want een evenement valt en staat met deze groepen mensen. “Onze stichting organiseert het Wehls Cross Event maar uiteindelijk maken we samen het evenement groot. We werken bijvoorbeeld ook samen met andere verenigingen binnen ons dorp omdat wij het allemaal belangrijk vinden dat het dorp levendig en bruisend is. In vergelijking met andere dorpen en steden wordt er bij ons veel georganiseerd wat een goede zaak is.”

Vanaf de eerste editie van het Wehls Cross Event neemt de organisatie verschillende producten af bij Euro Events. Tijdens de eerste editie maakten zij gebruik van breekmunten met een zwarte opdruk en verschillende Tyvek polsbandjes. Inmiddels zijn zij overgestapt naar breekmunten met een full color opdruk, plastic- en textiel polsbandjes en hebben ze een pinautomaat gehuurd. “We nemen het liefst alle producten bij één leverancier af zodat het ons tijd bespaart, we één aanspreekpunt hebben en we niet afhankelijk zijn van andere partijen. En zolang de prijs en kwaliteit goed zijn hebben we ook geen reden om verder te kijken. Alle producten die wij hebben besteld zien er namelijk strak uit. Daarnaast vinden wij het draagcomfort van de polsbandjes ook belangrijk aangezien de bandjes meerdere dagen gedragen worden.”

Sinds dit jaar hebben Sander, Niek en Thijs ook gekozen om veiligheidshesjes te bestellen. “De veiligheidshesjes hebben wij nodig zodat de motorcrossers de vrijwilligers op de baan kunnen onderscheiden van de gele vlaggen. Deze vlaggen worden gebruikt als er een crosser is gevallen. Normaal gesproken levert Euro Events de hesjes in het geel, maar op verzoek van ons hebben ze deze in het oranje voor ons geproduceerd. Die flexibiliteit is voor ons belangrijk geweest.” Naast de praktische kant van de producten benadrukt Thijs ook de uitstraling: “We kregen vanuit de bezoekers veel complimenten over de aankleding van het evenement. De producten van Euro Events in combinatie met verschillende banners, doeken en vlaggen geeft een uniform beeld. Dit levert een positieve bijdrage aan de identiteit van ons evenement.” Over zowel de toekomstige samenwerking met Euro Events als de toekomst van het Wehls Cross Event is Thijs positief. “Iets dat goed is moet je niet willen veranderen, hoogstens uitbreiden en optimaliseren. En zolang wij er nog plezier in hebben blijven wij dit evenement gewoon organiseren.”