Mega Carnavalsparty Albergen

MEGA Carnavalsparty Albergen is al jaren hét feest in de regio. In 1970 werd dit carnavalsfeest voor het eerst georganiseerd door Café-Bierlokaal Morshuis in samenwerking met carnavalsvereniging De Alberger Bökke. Het kleinschalige evenement van toen, waar de muziek werd verzorgd door dweilorkesten, is inmiddels hét carnavalsfeest van Nederland met een drietal podia. “Mijn vader heeft dit evenement bijna 50 jaar geleden opgezet. Het is mooi om te zien dat dit feest ooit begon in ons eigen zaaltje en nu is uitgegroeid tot een enorm tentfeest waar iedereen ieder jaar naar uitkijkt”, aldus Edward Morshuis die dit evenement samen met zijn vrouw Olga, Sjors en Mitchell organiseert. De MEGA Carnavalsparty valt samen met de carnavalsoptocht in Albergen die gezien wordt als try-out voor verschillende carnavalsverenigingen in de regio om hun wagens te testen en promoten.

De editie van 2018 heeft volgens Edward elk record gebroken. “Niet eerder waren er zoveel bezoekers op ons evenement wat geleid heeft tot een recordomzet. We zijn blij dat het evenement wederom voorspoedig is verlopen. Door de goede beveiliging en veiligheidsmaatregelen heeft de EHBO weinig werk gehad.” De textiel polsbandjes van Euro Events spelen een belangrijke rol in het waarborgen van de veiligheid op het terrein. “We kunnen onze bezoekersstroom goed reguleren en controleren door het gebruik van de textiel polsbandjes. Om fraude tegen te gaan hebben we gekozen voor een sluiting die niet gemakkelijk open gaat waardoor het polsbandje niet hergebruikt of gewisseld kan worden. Daarnaast zien de bandjes er supergaaf uit en dragen zo bij aan de herkenbaarheid van ons evenement. Onze bezoekers blijven de bandjes ook na het evenement dragen waardoor wij het de investering meer dan waard vinden.”

Voor de MEGA Carnavalsparty wordt al jaren gebruik gemaakt van consumptiemunten die eveneens bij Euro Events vandaan komen. “Wij prefereren vaste partners omdat we dan weten wat we aan elkaar hebben en we elkaar kunnen vertrouwen. Het is prettig dat al onze vragen snel beantwoord worden en er direct actie ondernomen wordt. Ze zetten de klant op de eerste plaats en denken echt in het belang van het evenement.” Op advies van Euro Events zijn ze dit jaar overgestapt op breekmunten. “Dit is zeker een goede keuze geweest.Van te voren kunnen we deze munten in strips breken wat de snelheid van de verkoop bevordert. Daarnaast zijn het ideale munten voor eenmalig gebruik. Op deze manier kunnen we volgend jaar eenvoudig en goedkoop munten in een andere kleur bestellen om fraude te voorkomen en onze omzet per jaar inzichtelijk te hebben.”

Als het aan Edward ligt worden de producten volgend jaar weer bij Euro Events besteld. “Waarom verder kijken als we tevreden zijn over de kwaliteit van de producten en de geboden service? Door het uitgebreide assortiment kunnen we volgend jaar nog meer producten afnemen die wij nodig hebben voor de MEGA Carnavalsparty.” Edward heeft nog wel een tip. “Wanneer je twee groepen wilt onderscheiden kies dan voor twee verschillende ontwerpen die vrijwilligers in één oogopslag uit elkaar kunnen houden.”