Poppodium Hedon

Hedon kiest al jaren voor Euro Events: “Bij Euro Events weten we dat de kwaliteit goed is en de service idem dito”

Hedon,het poppodiumvan Zwolle, nam in februari 2014 het gerenoveerde pand aan de Burgemeester Drijbersingel in gebruik. Het pand bestaat uit twee zalen: een grote zaal met een capaciteit van 850 bezoekers en een kleine zaal met een capaciteit van 200 bezoekers. Tevens beschikt Hedon over een zevental oefenruimtes voor lokale bands. Het bijzondere aan Hedon als poppodium is dat het onderdeel uitmaakt van een welzijnsorganisatie. Andere onderdelen binnen deze koepel zijn Travers Welzijn, Doomijn (kinderopvang) en Zwolle Doet.

SPECIFIEKE EN BREDE DOELGROEPEN

Vanwege deze mooie organisatiesamenstelling en onderliggende doelstellingen (cultuureducatie en talentontwikkeling) vinden er in Hedon niet alleen reguliere concerten en dansavonden plaats, maar worden er de meest uiteenlopende producties georganiseerd. Door de verbindingen tussen de verschillende organisatieonderdelen worden in Hedon ook veel producties georganiseerd voor heel specifieke en brede doelgroepen.

Mooie voorbeelden hiervan zijn babyconcerten, workshops en uitvoeringen voor en door primair en secundair onderwijs en Kunstbende. Tevens is Hedon het thuishonk van de Fakkelteit, een broedplaats voor jongeren die met hiphop bezig willen zijn onder leiding van onder andere de bekende rapper Rico.

Dan is er nog Bureau Ruis, dat verantwoordelijk is voor de producties voor hbo- en mbo-studenten in en om Hedon. Zo verzorgt bureau Ruis de introductie van zowel ruim 3000 hbo-studenten alsruim 3000mbo-studenten.

Tot slot is Hedon ook betrokken bij een aantal festivals in en om Zwolle, heeft het een actieve organiserende rol gehad in Koningsdag 2016, host Hedon momenteel een expositie in de imposante Statenzaal in het centrum van Zwolle en is er onlangs een eigen productiehuis opgericht.

MUNTEN EN POLSBANDJES

Hedon doet al jaren zaken met  Euro Events. Van oudsher kwamen de consumptiemunten en polsbandjes al bij Euro Events vandaan.  Euro Events verzorgt inmiddels alle consumptiemunten en polsbandjes voor alle producties, zowel intern als op externe locaties. 

Met de komst van de automatisering was het een logische stap om dit te combineren en kwamen er muntautomaten in Hedon. Eerst muntautomaten met enkel cashbetaling. Sinds de verbouwing heeft Hedon echter vier muntautomaten die alleen pinbetaling accepteren. Tevens is er nog een fysieke muntenkassa die bemand is. Remko van Kan, als manager bedrijfsvoering en verhuur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken, legt uit: "Doordat Hedon gegroeid is en steeds meer bezoekers heeft, is ook de omloopsnelheidvan de munten veel hoger geworden. Dit was niet meer te behappen.Om de snelheid in de dienstverlening hoog te houden hebben we er automaten bijgezet. Een andere reden waarom we voor pinmuntautomaten gekozen hebben, is het inzetten op minder cash in het pand. Er zijn altijd veel bezoekers en crewleden in het gebouw. Veel cash is dan altijd een risicofactor. De machines helpen dit te verlagen en ze zijn bovendien erg handig voor grote batches."

Hedon heeft zijn fysieke kassapunt wel behouden. "We willen dat bezoekers die binnen komen wel een gezicht zien, die ze welkom heet en van munten kan voorzien. Het persoonlijke is hierbij belangrijk in het kader van klantvriendelijkheid, service en dienstverlening", zegt Remko. "We zien echter wel een stijging in de verkoop via de muntautomaten. Waar vroeger zo'n 5 procent via automaten verkocht werd, is dat tegenwoordig al 30 procenten en dit blijft stijgen. Er zijn ook producties waarbij we alleen maar automaten inzetten, als we bijvoorbeeld erg grote aantallen bezoekers verwachten of bij nachtproducties. Het is erg fijn dan te kunnen terugvallen op de automaten. "

SNELLER, EFFICIËNTER EN VEILIGER

Om de financiële stroom te reguleren zet Hedon verschillende accessoires van Euro Events in. "Alles in het kader het sneller, efficiënter en veiliger verwerken van consumptiemunten en cashgeld. Zo gebruiken we innamebakken achter de bar waar de munten in gestort worden na betaling; dit werkt snel en veilig. De telmachines voor munten en briefgeld zorgen bovendien voor veel tijdbesparing. Al deze accessoires zijn bij het werken met consumptiemunten van grote toegevoegde waarde."

Naast munten maakt Hedon ook gebruik van verschillende polsbandjes. Zo worden polsbandjes voor 18-plussers ingezet om de alcohol uitgifte te regulieren. Daarnaast worden polsbandjes gebruikt om de bezoekers in verschillende groepen te kunnen delen en toegang tot beperkte ruimtes te bieden. Denk hierbij aan backstagepolsbandjes, bandjes voor de technische crew, de artiesten, etc. "Door gebruik te maken van verschillende bandjes, in verschillende kleuren en met verschillende opdrukken, kunnen wij de toegang goed reguleren en controleren. Zo hebben wij polsbandjes met het logo van Hedon en van Bureau Ruis. We kiezen hierbij voor Tyvek-polsbandjes aangezien deze voordelig in prijs zijn en geschikt zijn voor eenmalige en kortdurende evenementen. We vinden ze prettig in gebruik, ze zijn snel om te doen en comfortabel om te dragen. Doordat ze snel leverbaar zijn, ook met eigen bedrukking, zijn ze voor ons erg flexibel in te zetten. Soms kiezen we voor kunststof polsbandjes, als de polsbandjes meerdere dagen gedragen worden."

Waarom Hedon samenwerkt met Euro Events? "Toen ik bij Hedon ging werken liepen de contacten met Euro Events al en de samenwerking beviel goed. Toen we gingen investeren in nieuwe muntautomaten hebben we wel verschillende leveranciers bekeken en vergeleken. De goede prijskwaliteitverhouding van Euro Events, samen met de goede ervaring die we reeds hadden op het gebied van munten en polsbandjes, zorgden ervoor dat de keuze voor de hand lag. Belangrijk hierbij is de waarborging van de kwaliteit. De automaten moeten gewoon altijd functioneren, storingen zijn funest en zorgen voor ontevreden klanten en minder omzet.  Bij Euro Events weten we dat de kwaliteit goed is en de service idem dito.  De korte lijnen en het persoonlijke contact maken dat alles snel en accuraat verloopt, dat is erg plezierig", aldus Remko.