Welke munt kies ik voor mijn evenement / horecalocatie?

Hoe kiest u de juiste consumptiemunt voor uw evenement? Dit hangt af van verschillende factoren. U kunt hiervoor onze "productkeuzehulp" gebruiken. Deze staat als bovenste foto bij de foto's hiernaast. Deze vragenlijst helpt u bij het kiezen van de juiste munt voor uw evenement. Ook kunt u onderstaande toelichting doornemen om te bepalen welke consumptiemunt geschikt is voor uw situatie. Heeft u liever persoonlijk advies? Dat kan natuurlijk ook, hiervoor belt u met 088-3190740.

De hoofdvraag bij het kiezen van een munt is "Waarvoor gaat u de munten gebruiken?"

Eenmalig gebruik.

Indien u de munten slechts eenmalig wilt gebruiken kunt u het beste kiezen tussen standaardmunten, breekmunten of huurmunten. Standaardmunten zijn een snelle en goedkope oplossing maar zijn niet de meest fraudebestendige munten aangezien iedereen ze kan bestellen. Breekmunten zijn ook geschikt voor eenmalig gebruik en voordelig in aanschaf. Ze hebben als voordeel dat u ze naar wens kunt bedrukken. Huurmunten zijn daarentegen handig als u geen eigen munt wilt laten maken en na afloopt wilt opslaan. 

Langdurig gebruik.

Wilt u de munten voor een langere periode gebruiken, dan gelden er andere factoren waar u rekening moet houden. De munten voor langdurig gebruik zijn eigenlijk altijd bedrukt / voorzien van uw logo. Dit ivm fraudebestendigheid. U kunt kiezen voor een bedrukking of voor het plaatsen van uw logo in reliëf. Reliëfmunten zijn iets goedkoper dan bedrukte munten, echter hebben bedrukte munten een duidelijker en herkenbaardere opdruk. Dit laatste is handig bij locaties waar meerdere munten van verschillende horecagelegenheden in omloop zijn. Reliëfmunten zijn daarentegen iets slijtvaster dan bedrukte munten.
Wilt u liever iets exclusievers? Kijk dan eens bij metalen munten, houten munten of crystal munten!