Welk soort polsbandje moet ik kiezen?

Hoe kiest u het juiste polsbandje?  Dit hangt af van verschillende factoren. U kunt hiervoor onze "productkeuzehulp" gebruiken. Deze vragenlijst helpt u bij het kiezen van het juiste polsbandje voor uw evenement.  Ook kunt u onderstaande toelichting doornemen om te bepalen welk polsbandje geschikt is voor uw situatie. Of heeft u liever persoonlijk advies? Dat kan natuurlijk ook, hiervoor belt u met 088-3190740.

Indien u de bandjes wenst te gebruiken voor toegangs- en/of leeftijdscontrole kunt u het beste polsbandjes kiezen met een eenmalige sluiting zodat de polsbandjes niet overdraagbaar zijn. Dit zijn de Tyvek, EE, PDC en Textiel bandjes.

Niet overdraagbaar

Om te bepalen welk polsbandje voor uw evenement het meest geschikt is, is van belang hoe lang het polsbandje gedragen gaat worden. De Tyvek polsbandjes zijn geschikt voor gebruik voor een dag of avond. Door de open structuur van de kunststofvezels zal vuil snel hechten aan het bandje. Daarnaast kan de plakstrip losweken bij langdurig contact met water.

Indien u een polsbandje zoekt dat 1 tot meerdere dagen gedragen kan worden, zijn EE- en PDC- polsbandjes geschikt. Deze twee soorten polsbandjes lijken op elkaar, alleen het materiaal is anders. De slijtvastheid van de opdruk en het draagcomfort zijn bij PDC-bandjes hoger dan die van EE-polsbandjes

Textiel bandjes zijn door hun erg hoge slijtvastheid een ideale combinatie tussen toegangscontrole en een herinnering aan uw evenement.

Overdraagbaar

Indien de bandjes niet als toegangscontrole dienen, kunt u kiezen voor  siliconen polsbandjes. Dit type is bedoelt als herkenningsmiddel voor sport- en outdooractiviteiten. Daarnaast zijn ze erg geschikt als blijvend aandenken.

Daarnaast heeft Euro Events een textiel polsbandje in het assortiment met een metalen balletje als sluiting. Deze bandjes kunnen gewoon om- en afgedaan worden. Erg geschikt als promo-artikel of aandenken aan een evenement.

Eigenschappen

Wilt u alle polsbandjes makkelijk kunnen vergelijken? Bekijk dan onze productvergelijker! Daarin ziet u alle eigenschappen van de verschilende polsbandjes op een rij.