Terneuzen Havendagen

De Havendagen Terneuzen bestaan in 2015 35 jaar. Met deze traditionele Havendagen brengt Terneuzen een ode aan de Schelde. Tijdens de Havendagen leggen verschillende activiteiten de verbinding met het water en de haven. Met een vlootschouw, rondvaarten, een kermis en vele Nederlandse en Vlaamse artiesten zorgen de Havendagen voor ouderwetse sfeer en gezelligheid. De Havendagen trokken in 2015 zo’n 50- tot 60- duizend bezoekers. 

MUNTAUTOMATEN MET PINMOGELIJKHEID

Rob Mulder is één van de 8 mensen uit het bestuur van Stichting Havendagen, die dit evenement organiseert. Het wordt gerund door enkel vrijwilligers, in totaal ruim 30. Rob: “Door de jaren heen zijn we steeds groter gegroeid en moest alles mee veranderen. Hoe meer bezoekers we kregen hoe efficiënter we alles moesten gaan regelen. Zo hadden we in het begin een kassa op een tafeltje met een geldkistje. Dit hebben we na een paar jaar aangepast door eigen kassa’s te gaan bouwen. Ook dat was op een gegeven moment niet meer voldoende.” Er moest een nieuwe oplossing komen en daarvoor toog Rob naar de Horecava. Daar ontmoette hij in 2010 Euro Events. “Euro Events bood een oplossing voor ons probleem, de muntenautomaten. In het begin hadden we enkel de automaten en sinds twee jaar de muntenwagens. Deze voldoen perfect en ik heb geen betere aanbieder kunnen vinden. De toevoeging van een pinmogelijkheid was voor ons een groot voordeel; minder cash dat verwerkt en weggebracht moest worden. Zo hebben we weer een efficiëntieslag kunnen maken”, zegt Rob Mulder. 

MUNTENKASSA'S

In 2015 werden er tijdens het evenement 70.000 munten uitgegeven. “De automatenwagens moeten dus perfect werken. Euro Events zet een eigen servicemedewerker ter plaatse in waardoor eventuele problemen altijd meteen opgelost worden en alles altijd onder controle is”, zegt Rob. 

“Het belangrijkste voor ons is dat we er geen omkijken meer naar hebben. We kunnen er gewoon op vertrouwen dat het werkt. Afspraken worden altijd nagekomen en alles is op tijd gereed. Dit ontzorgt ons als organisator waardoor wij ons bezig kunnen houden met andere zaken tijdens het evenement.” 

DE HAVENDAGEN TERNEUZEN GEBRUIKEN EEN EIGEN MUNT 

De Havendagen Terneuzen gebruiken een eigen munt, ieder jaar in een andere kleur. “De munten zijn van goede kwaliteit. We hebben nu 5 jaar lang ieder jaar nieuwe munten laten maken. Over twee jaar willen we ze gaan rouleren per jaar. Door de slijtvastheid kan dat prima”, zegt Rob. Voor het 35-jarig bestaan werd er dit jaar bovendien gezocht naar iets extra’s dat uitgedeeld kon worden aan betrokken personen. “We hebben gekozen voor mooie lanyards met “Havendagen Terneuzen 35 jaar” erop. Deze werden erg positief ontvangen en ze zijn een mooi aandenken aan het evenement en ons 35-jarig bestaan.” “Euro Events denkt met je mee bij het organiseren van een evenement, dat is fijn. Ook na afloop van het evenement is er altijd een belletje om te vragen of alles naar wens verlopen is. Dat soort service zie je niet zo vaak meer tegenwoordig, terwijl wij dat erg waarderen.”

18+ POLSBANDJES


Op de Havendagen worden ook “18+ alcoholpolsbandjes” ingezet. Er loopt een bewakingsdienst rond over het terrein die bij twijfel om een ID-bewijs vraagt en de bandjes uitgeeft. Ook kunnen mensen zelf na vertoon van hun ID-bewijs een bandje komen afhalen. “Hierdoor is er minder twijfel bij de bar en het werkt goed”, aldus Rob. “Ook richting gemeente is het belangrijk te laten zien dat je het serieus aanpakt en het alcoholgebruik wilt reguleren.”

“Euro Events denkt met je mee bij het organiseren van een evenement, dat is fijn. Ook na afloop van het evenement is er altijd een belletje om te vragen of alles naar wens verlopen is. Dat soort service zie je niet zo vaak meer tegenwoordig, terwijl wij dat erg waarderen.”